Raw Tydzień (Lato): Dzień czwarty

Czwarte menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:

 

 

Śniadanie:

Koktajl melonowy.

1/2 melona żółtego

1 ogórek

1 banan

4 łyżki płatków owsianych.

 

Składniki blendujemy dłuższą chwilę aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

 

 

Lunch do pracy:

Kolba kukurydzy i sałatka winogronowa.

Kolba eko kukurydzy

kilka liści sałaty lodowej

kilka winogron

1 małe, kwaśne jabłko

 

Kolbę gotujemy i układamy na talerzu razem z pokrojoną sałatą, winogronami i jabłkiem.

 

 

 

Przekąska:

Kilka śliwek.

 

 

 

Obiad:

Raw gołąbki na szpinakowej sałatce.

100 g ugotowanej mieszanki ziaren – brązowego ryżu i różnego rodzaju soczewicy

kilka dużych liści sałaty masłowej

garść liści młodego szpinaku

1/2 główki sałaty dębowej

2 duże pomidory malinowe

1 słodka gruszka

tradycyjna mieszanka przypraw – suszona marchewka, pietruszka, cebula, koper, nać pietruszki, lubczyk, sól morska

zioła prowansalskie

sos sojowy

 

Mieszankę ziaren gotujemy z tradycyjnymi przyprawami.

Następnie zawijamy w liście sałaty i jeśli zajdzie taka potrzeba przytrzymujemy wykałaczkami. Doprawiamy kilkoma kroplami oleju sojowego. Podajemy z sałatką ze szpinaku, sałaty, pomidorów i gruszki. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi.

 

 

 

Kolacja:

Avocado i sok marchwiowy

Jedno ;)

 

 

Bon appetit! ;)



Copyright Monika 2021