Raw food

Raw food to z angielskiego surowa dieta. Polega ona na spożywaniu produktów roślinnych, minimum w 70% surowych. Ten sposób odżywiania niesie bardzo wiele korzyści – od poprawienia kondycji, samopoczucia, pozbycia się nadwagi, poprzez eliminację alergii, migren, chorób cywilizacyjnych typu zespół jelita drażliwego, cukrzyca, aż po liczne przypadki wyzdrowień z nowotworów przy zachowaniu 100% Raw.

 

 

By uzyskać szczegółowe informacje oraz opracowania naukowe zapraszam do lektury:

 

Dr T. Colin Campbell „Nowoczesne zasady odżywiania” – przełomowe, ponad dwudziestoletnie badania wpływu żywienia na zdrowie.

 

Dr Robert O. Young „Próbowałam już tylu diet… Cud równowagi pH” – wnioski na temat wpływu zakwaszenia organizmu po zbadaniu kilkunastu tysięcy próbek żywej kropli krwi.

 

Dr Brian Clement „Living foods for optimum health”- dyrektor Instytutu Hipokratesa. Placówki, która od 1956 r. leczy i edukuje w zakresie surowej diety i naturalnych metod utrzymania zdrowia.

 

Dr Dough Graham „80/10/10 diet” – w swoich publikacjach dzieli się obserwacjami jakie poczynił będąc przez lata doradcą trenerów i sportowców m.in. Martiny Navratilovej.

 

Dr David H. Newman „Cień Hipokratesa” – zrównoważone spojrzenie na współczesną medycynę z punktu widzenia doświadczonego ratownika medycznego i pracownika Szpitala Polowego w Iraku.

 

William Dufty „Sugar Blues. Zniewoleni przez cukier” – kultowa pozycja dla wszystkich osób, które nie potrafią zrezygnować ze słodyczy.

 

Zbiór części artykułów jakie pojawiły się w oficjalnych publikacjach medycznych na temat Raw food:  PubMed   Czasopisma medyczne

 

 

 

Od jakiegoś czasu można się również przekonać jak pożywienie wpływa konkretnie na nasz organizm poprzez wykonanie badania żywej kropli krwi. W Warszawie już kilka punktów diagnozuje w tym zakresie.



Copyright Monika Trawinska 2014.