Trzecie menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:
Śniadanie:
Koktajl nektarynkowy.
3 dojrzałe nektarynki
kilka liści sałaty
1 duży ogórek
1 banan
1/2 szkl. wody
Wszystkie składniki blendujemy dłuższą chwilę aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Lunch do pracy:
Kromki dyni z zieloną sałatką.
Kawałek młodej dyni
kilka liści sałaty lodowej
kilka winogron
1 kiwi
sok z 1/2 limonki
Dynię kroimy na plastry i układamy na talerzu razem z sałatą, winogronami i kiwi. Skrapiamy sokiem z limonki. Z tak przygotowanej dyni możemy też zrobić kanapki, smarując przyprawionym „masłem” z avocado i dodając np. pokrojone pomidory. Smacznego!
Przekąska:
Arbuz. Ok, przemysłowe ilości arbuza ;)
Obiad:
Brokuły na parze z sałatką „do pary”.
Kilka kwiatów brokuła
kilka liści sałaty dębowej
1/2 żółtej papryki
2 ogórki
1/2 kabaczka
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie, sól morska
Brokuły przygotowujemy na parze tak, aby były al dente. Sałatę układamy na talerzu, obsypujemy pokrojoną papryką, ogórkami i kabaczkiem, skrapiamy oliwą i doprawiamy przyprawami.
Kolacja:
3 banany oraz sok z jarmużu, sałaty i jabłek.
Cheers ;)