Czwarte menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:
Śniadanie:
Koktajl melonowy.
1/2 melona żółtego
1 ogórek
1 banan
4 łyżki płatków owsianych.
Składniki blendujemy dłuższą chwilę aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Lunch do pracy:
Kolba kukurydzy i sałatka winogronowa.
Kolba eko kukurydzy
kilka liści sałaty lodowej
kilka winogron
1 małe, kwaśne jabłko
Kolbę gotujemy i układamy na talerzu razem z pokrojoną sałatą, winogronami i jabłkiem.
Przekąska:
Kilka śliwek.
Obiad:
Raw gołąbki na szpinakowej sałatce.
100 g ugotowanej mieszanki ziaren – brązowego ryżu i różnego rodzaju soczewicy
kilka dużych liści sałaty masłowej
garść liści młodego szpinaku
1/2 główki sałaty dębowej
2 duże pomidory malinowe
1 słodka gruszka
tradycyjna mieszanka przypraw – suszona marchewka, pietruszka, cebula, koper, nać pietruszki, lubczyk, sól morska
zioła prowansalskie
sos sojowy
Mieszankę ziaren gotujemy z tradycyjnymi przyprawami.
Następnie zawijamy w liście sałaty i jeśli zajdzie taka potrzeba przytrzymujemy wykałaczkami. Doprawiamy kilkoma kroplami oleju sojowego. Podajemy z sałatką ze szpinaku, sałaty, pomidorów i gruszki. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi.
Kolacja:
Avocado i sok marchwiowy
Jedno ;)
Bon appetit! ;)