Raw urodziny ;) czyli prosty przepis na witariański tort.

Przedwczoraj był dla mnie wyjątkowy dzień, obchodziłam urodziny ;) Chciałam się z Wami podzielić bardzo prostym przepisem na Raw tort. Absolutną mistrzynią w przepisach na witariańskie pyszności jest Aga Rosińska z Mantry Zdrowia. Jej Surowy Tort to prawdziwe arcydzieło :D

 

Do przygotowania tortu jest potrzebny duży arbuz z którego najszerszej części wykrawamy cztery grubsze plastry. Obieramy ze skórki, układamy na talerzu jeden na drugim. Następnie dzielimy na porcje.

 

 

Przygotowujemy dodatki, krojąc je w cienkie plastry. Jeśli chodzi o same owoce to są one dowolne. Ja użyłam brzoskwiń, gruszek, borówek i czerwonych porzeczek. Natomiast koniecznie przyda się krem z avocado i bananów ;) Wykonujemy go w następujący sposób: 2 avocado, 3 banany i odrobinę wody (czym mniej tym lepiej) miksujemy w blenderze na gładką masę.

 

 

Następnie przekładamy plastry arbuza owocami i kremem. Jeśli poszczególne porcje są niezbyt zwarte możemy je nadziać na patyczek, dzięki temu będzie je dużo łatwiej przenieść.

 

 

Tort nakładamy na talerzyki i gotowe ;)

 

 

Dostałam w tym roku trzy wspaniałe prezenty:

Jednym, była noc spędzona pod rozgwieżdżonym niebem ;)

Drugim, jest wyprawa w ukochane Tatry. RAWolucja wzniesie się 2 300 m n. p. m. Yay ;D

Trzecim, jest Wasza obecność tutaj! Dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe! :)

 

 

 



Copyright Monika 2021