Raw Tydzień (Lato): Dzień trzeci

Trzecie menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:

 

 

 

Śniadanie:

Koktajl nektarynkowy.

3 dojrzałe nektarynki

kilka liści sałaty

1 duży ogórek

1 banan

1/2 szkl. wody

 

Wszystkie składniki blendujemy dłuższą chwilę aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

 

 

 

Lunch do pracy:

Kromki dyni z zieloną sałatką.

Kawałek młodej dyni

kilka liści sałaty lodowej

kilka winogron

1 kiwi

sok z 1/2 limonki

 

Dynię kroimy na plastry i układamy na talerzu razem z sałatą, winogronami i kiwi. Skrapiamy sokiem z limonki. Z tak przygotowanej dyni możemy też zrobić kanapki, smarując przyprawionym „masłem” z avocado i dodając np. pokrojone pomidory. Smacznego!

 

 

 

Przekąska:

 

Arbuz. Ok, przemysłowe ilości arbuza ;)

 

 

 

 

Obiad:

Brokuły na parze z sałatką „do pary”.

Kilka kwiatów brokuła

kilka liści sałaty dębowej

1/2 żółtej papryki

2 ogórki

1/2 kabaczka

oliwa z oliwek

zioła prowansalskie, sól morska

 

Brokuły przygotowujemy na parze tak, aby były al dente. Sałatę układamy na talerzu, obsypujemy pokrojoną papryką, ogórkami i kabaczkiem, skrapiamy oliwą i doprawiamy przyprawami.

 

 

 

 

Kolacja:

3 banany oraz sok z jarmużu, sałaty i jabłek.

 

Cheers ;)

 



Copyright Monika Trawinska 2014.