Raw Tydzień (Lato): Dzień siódmy

Siódme menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:

 

 

Śniadanie:

Koktajl figowy.

Kilka świeżych fig

2 dojrzałe banany

ogórek

 

Figi obieramy ze skórki i blendujemy z bananami i ogórkiem na gładką konsystencję.

 

 

Lunch do pracy:

Sałatka owocowa.

Kilka dużych liści sałaty

plaster arbuza

banan

jabłko

brzoskwinia

sok z 1/2 cytryny

2 łyżki mleczka kokosowego (z puszki)

 

Sałatę układamy na talerzu, obsypujemy pokrojonym arbuzem, bananem, jabłkiem i brzoskwinią. Sok z cytryny mieszamy z mleczkiem kokosowym i tak przygotowanym sosem doprawiamy sałatkę.

 

 

Przekąska:

 

 

Obiad:

Sałatka z pikantnym tofu

Mix sałat – roszponki, lodowej, dębowej, masłowej

1/2 kostki tofu pikantnego

pomidor malinowy

kilka suszonych pomidorów

2 ogórki małosolne

rozmaryn

 

Sałaty układamy na talerzu, dodajemy pokrojone tofu, pomidory i ogórki. Przyprawiamy rozmarynem.

 

 

Kolacja:

Sok z jarmużu, szpinaku, pietruszki i brokuła ;))



Copyright Monika Trawinska 2014.