Siódme menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:
Śniadanie:
Koktajl figowy.
Kilka świeżych fig
2 dojrzałe banany
ogórek
Figi obieramy ze skórki i blendujemy z bananami i ogórkiem na gładką konsystencję.
Lunch do pracy:
Sałatka owocowa.
Kilka dużych liści sałaty
plaster arbuza
banan
jabłko
brzoskwinia
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki mleczka kokosowego (z puszki)
Sałatę układamy na talerzu, obsypujemy pokrojonym arbuzem, bananem, jabłkiem i brzoskwinią. Sok z cytryny mieszamy z mleczkiem kokosowym i tak przygotowanym sosem doprawiamy sałatkę.
Przekąska:
Obiad:
Sałatka z pikantnym tofu
Mix sałat – roszponki, lodowej, dębowej, masłowej
1/2 kostki tofu pikantnego
pomidor malinowy
kilka suszonych pomidorów
2 ogórki małosolne
rozmaryn
Sałaty układamy na talerzu, dodajemy pokrojone tofu, pomidory i ogórki. Przyprawiamy rozmarynem.
Kolacja:
Sok z jarmużu, szpinaku, pietruszki i brokuła ;))