Piąte menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:
Śniadanie:
Koktajl aroniowy.
Kilka liści szpinaku
garść aronii
2 dojrzałe banany
1 łyżka miodu lub odrobinę stewii
2/3 szkl. wody
Szpinak blendujemy dłuższą chwilę na gładką masę. Następnie dodajemy aronię, banany i miód/stewię. Gotowe. Aronia choć cierpka jest baaardzo wartościowym owocem. Myślę, że w tym przepisie posmakuje każdemu ;)
Lunch do pracy:
Sałatka z mango.
Kilka liści sałaty
duże, koniecznie dojrzałe mango
kilka winogron
wiórki kokosowe
Składniki układamy na talerzu i oprószamy wiórkami.
Przekąska:
Kilka orzechów laskowych. Koniecznie tegorocznych!
Obiad:
Łódeczki paprykowe
3 papryki
kilka liści sałaty
1/2 avocado
2 marchewki
kilka suszonych pomidorów
oliwa z oliwek
suszony rozmaryn
sól morska
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i w tak przygotowanych łódkach układamy sałatę oraz pokrojone w słupki avocado, marchewki. Dodajemy suszone pomidory, skrapiamy oliwą, przyprawiamy. I wypływamy na apetyczny ocean smaku ;p
Kolacja:
Sałatka „Maliny jak lukrowane”
Kilka liści sałaty
1/2 kabaczka
kilka malin
1/2 cytryny
1 łyżka miodu lub odrobinę stewii
1 łyżka mleczka kokosowego (z puszki)
Sałatę układamy na talerzu, dodajemy pokrojonego kabaczka, oprószamy malinami. Sok z cytryny, miód/stewię i mleczko kokosowe mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego!