Raw Tydzień (Lato): Dzień piąty

Piąte menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:

 

 

Śniadanie:

Koktajl aroniowy.

Kilka liści szpinaku

garść aronii

2 dojrzałe banany

1 łyżka miodu lub odrobinę stewii

2/3 szkl. wody

 

Szpinak blendujemy dłuższą chwilę na gładką masę. Następnie dodajemy aronię, banany i miód/stewię. Gotowe. Aronia choć cierpka jest baaardzo wartościowym owocem. Myślę, że w tym przepisie posmakuje każdemu ;)

 

 

Lunch do pracy:

Sałatka z mango.

Kilka liści sałaty

duże, koniecznie dojrzałe mango

kilka winogron

wiórki kokosowe

 

Składniki układamy na talerzu i oprószamy wiórkami.

 

 

 Przekąska:

Kilka orzechów laskowych. Koniecznie tegorocznych!

 

 

Obiad:

Łódeczki paprykowe

3 papryki

kilka liści sałaty

1/2 avocado

2 marchewki

kilka suszonych pomidorów

oliwa z oliwek

suszony rozmaryn

sól morska

 

Z papryk usuwamy gniazda nasienne i w tak przygotowanych łódkach układamy sałatę oraz pokrojone w słupki avocado, marchewki. Dodajemy suszone pomidory, skrapiamy oliwą, przyprawiamy. I wypływamy na apetyczny ocean smaku ;p

 

 

Kolacja:

Sałatka „Maliny jak lukrowane”

Kilka liści sałaty

1/2 kabaczka

kilka malin

1/2 cytryny

1 łyżka miodu lub odrobinę stewii

1 łyżka mleczka kokosowego (z puszki)

 

Sałatę układamy na talerzu, dodajemy pokrojonego kabaczka, oprószamy malinami. Sok z cytryny, miód/stewię i mleczko kokosowe mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego!



Copyright Monika Trawinska 2014.