Drugie menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:
Śniadanie:
Koktajl miętowo – arbuzowy z płatkami.
1/4 małego arbuza
1 banan
2 ogórki
kilka gałązek mięty
4 łyżki płatków owsianych
Składniki blendujemy dłuższą chwilę na kremową masę. Ready ;)
Lunch do pracy:
Pudding brzoskwiniowy z avocado.
1 dojrzałe avocado
2 dojrzałe brzoskwinie
(opcjonalnie 1/4 szkl. wody)
Zadbajcie by avocado i brzoskwinie były dojrzałe. Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy pokrojone owoce, ja dorzuciłam winogrona.
Przekąska:
Ulubione sezonowe owoce.
Obiad:
Raw kebab ;)
Kilka dużych liści sałaty
100 g soczewicy ugotowanej z curry
1 duża papryka
1 duży pomidor malinowy
garść kiełków
1/4 główki sałaty lodowej
oliwa z oliwek
przyprawy orientalne
Kładziemy na talerzu podwójnie liście sałaty, następnie nakładamy na nie soczewicę i pokrojone w słupki warzywa. Polewamy oliwą, przyprawiamy. Potem zawijamy liście i przykładamy je plastrem papryki lub wbijamy wykałaczkę. Taki raw kebab owinięty w folię świetnie też sprawdza się „na wynos” zamiast kanapek ;)
Kolacja:
Sałatka szpinakowo – ogórkowa i sok marchewkowy.
Garść liści młodego szpinaku
2 ogórki
2 suszone pomidory
sok z cytryny
Układamy szpinak na talerzu, obsypujemy pokrojonymi ogórkami, dodajemy suszone pomidory i skrapiamy sokiem z cytryny. Pałaszujemy :)
Smacznego!