Raw Tydzień (Lato): Dzień drugi

Drugie menu letniego Raw Tygodnia wygląda następująco:

 

 

 

Śniadanie:

Koktajl miętowo – arbuzowy z płatkami.

1/4 małego arbuza

1 banan

2 ogórki

kilka gałązek mięty

4 łyżki płatków owsianych

 

Składniki blendujemy dłuższą chwilę na kremową masę. Ready ;)

 

 

 

Lunch do pracy:

Pudding brzoskwiniowy z avocado.

1 dojrzałe avocado

2 dojrzałe brzoskwinie

(opcjonalnie 1/4 szkl. wody)

 

Zadbajcie by avocado i brzoskwinie były dojrzałe. Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy pokrojone owoce, ja dorzuciłam winogrona.

 

 

 

Przekąska:

Ulubione sezonowe owoce.

 

 

 

Obiad:

Raw kebab ;)

Kilka dużych liści sałaty

100 g soczewicy ugotowanej z curry

1 duża papryka

1 duży pomidor malinowy

garść kiełków

1/4 główki sałaty lodowej

oliwa z oliwek

przyprawy orientalne

 

Kładziemy na talerzu podwójnie liście sałaty, następnie nakładamy na nie soczewicę i pokrojone w słupki warzywa. Polewamy oliwą, przyprawiamy. Potem zawijamy liście i przykładamy je plastrem papryki lub wbijamy wykałaczkę. Taki raw kebab owinięty w folię świetnie też sprawdza się „na wynos” zamiast kanapek ;)

 

 

 

 

Kolacja:

Sałatka szpinakowo – ogórkowa i sok marchewkowy.

Garść liści młodego szpinaku

2 ogórki

2 suszone pomidory

sok z cytryny

 

Układamy szpinak na talerzu, obsypujemy pokrojonymi ogórkami, dodajemy suszone pomidory i skrapiamy sokiem z cytryny. Pałaszujemy :)

 

 

 

Smacznego!



Copyright Monika 2021